Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Video: Dolfinarium installeert praatpaal om naar dolfijnen te luisteren

05-05-2022, 21.43 uur

Naast de grote lagune van het Dolfinarium in Harderwijk is een opvallend object verschenen. Bij de zogenoemde Dolfijnendelta staat nu een klassieke gele ANWB-praatpaal. Daarmee kunnen bezoekers luisteren naar de zwemmende dolfijnen onder water, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Voor het interactieve systeem wordt gebruikgemaakt van een hydrofoon. "De dolfijnen moeten daar natuurlijk wel in de buurt van zijn", aldus de voorlichter. "Maar als je geluk hebt, hoor je de dolfijnen onder water met elkaar communiceren."

Het initiatief komt voort uit een interne brainstormsessie over het toevoegen van meer educatieve onderdelen in het park. "We zijn het systeem nog aan het afstellen, maar de dieren zijn nu zeker al hoorbaar."

Snelwegen
Praatpalen stonden decennialang op Nederlandse snelwegen. Automobilisten konden er hulpdiensten mee oproepen als ze in de problemen waren geraakt. Vandaag de dag is dat dankzij mobiele telefoons niet meer nodig. In 2017 zijn alle 3300 praatpalen uitgeschakeld en verwijderd. Eén exemplaar kwam dus in het Gelderse dierenpark terecht.Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be