Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nausicaá

Frans zeedierenpark heropent aquarium na bizar ongeluk

06-04-2022, 15.55 uur

Het Franse zeedierenpark Nausicaá heeft een aquarium met sardines heropend. Op 25 april 2019 brak een lasnaad van de cilindervormige tank, waardoor het water naar buiten stroomde. Honderden vissen kwamen daarbij om het leven.

Het bizarre ongeluk gebeurde destijds midden in de nacht. Le Sardines Run, zoals het meer dan 3 meter hoge aquarium heet, kon de druk van 30 kubieke meter water niet aan. Medewerkers wisten het merendeel van de sardines nog te redden.

De lokale overheid stelde vervolgens een onderzoek in naar Nausicaá. In het zeedierenpark is ook het grootste aquarium van Europa te vinden. Daar zit zo'n 10.000 kubieke meter water in. Als dat barst terwijl er bezoekers rondlopen, zou de ellende niet te overzien zijn. Er kwamen echter geen nieuwe problemen aan het licht.

Voortplanten
Momenteel zwemmen er slechts zo'n honderd sardines in de nieuwe tank. De verwachting is dat de vissen zich gaan voortplanten, waardoor het aquarium op termijn weer goedgevuld zal zijn.

Meer Nausicaá
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be