Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Ook Walibi-achtbaan Lost Gravity loopt vast tijdens ritje

04-04-2022, 14.37 uur

Het zit Walibi Holland niet mee. Tijdens de eerste openingsdagen van het nieuwe seizoen wordt het pretpark in Biddinghuizen geplaagd door technische problemen. Vandaag kwam een trein van achtbaan Lost Gravity stil te staan tijdens de rit.

Op beelden is te zien hoe een karretje halverwege de baan stilhangt, net voor de bocht richting het eerste remblok. Het bakje zal handmatig omhoog getrokken moeten worden. Waarschijnlijk gaat de attractie vandaag niet meer open, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Het voorval werd vermoedelijk veroorzaakt door de harde wind en de kou. Walibi is vandaag officieel gesloten voor publiek, maar het attractiepark werd afgehuurd door horecagroothandel Bidfood. Er zijn duizenden kaartjes verkocht. Ook morgen is Bidfood aanwezig. Op vrijdag 8 april is iedereen weer welkom.

Storingen
Walibi-seizoen 2022 staat tot nu toe in het teken van tegenslagen. Op zaterdag en zondag stonden attracties als Goliath, Untamed, Condor en Space Shot om de haverklap stil door storingen. Bij lanceerachtbaan Xpress: Platform 13 liep zaterdag zelfs een volledige trein halverwege de baan vast. Een hijskraan moest de bakjes één voor één van de baan takelen.

Op zondag ging het onder andere mis bij boomerang coaster Speed of Sound. Ook daar viel de trein plotseling stil, halverwege de rit. Verder waren er structurele problemen met de virtuele wachtrij, het verplichte reserveringssysteem voor de negen populairste attracties. Walibi hoopt de complicaties komend weekend opgelost te hebben.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be