Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Bijzondere beelden: zo zag Attractiepark Slagharen eruit in 1983

03-04-2022, 22.17 uur

Er is in de loop der jaren heel wat veranderd in Attractiepark Slagharen. Dat blijkt wel uit een nostalgische video die afgelopen week op YouTube verscheen. Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid deelde een journaalitem over het Overijsselse pretpark uit 1983.

Dankzij de bijzondere beelden - in kleur - gaan kijkers 39 jaar terug in de tijd, naar het jaar dat loopingschip Traumboot opende. De attractie is in 2014 afgebroken. Verder komen in het ruim drie minuten durende filmpje iconische attracties voorbij als de monorail, de enterprise, het reuzenrad, de kabelbaan en de in 2016 verwijderde achtbaan Looping Star.

De vorm van de huidige Main Street is al zichtbaar. Vaste bezoekers zullen ook de gebouwen herkennen die vandaag de dag gebruikt worden voor 4D-bioscoop El Teatro en bootjesdarkride Wild West Adventure. Verder staat er een grote circustent waar nu speeltuin Loggers Slide ligt. Een opvallende uitkijktoren met zeppelins werd eind jaren negentig verplaatst en omgebouwd tot de Sky Tower.

Apollo
Wat verder opvalt, is dat Slagharen destijds twee Apollo-molens had. Eén daarvan - de zweefmolen - staat vandaag de dag nog altijd in het park, hetzij op een andere locatie. Een tweede molen kende een andere opzet, met tollende capsules vastgemaakt aan meerdere kleine reuzenraden die omhoog werden gebracht.

Een voice-over spreekt over "een recreatiecentrum dat inmiddels grote nationale en internationale bekendheid heeft gekregen". Opvallend genoeg wordt in het journaalitem ook al gesproken over het vertrek van de pony's. Uiteindelijk heeft het tot 2017 geduurd totdat Slagharen definitief afscheid nam van de dieren.Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be