Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Foto's: Plopsaland opent vernieuwde achtbaan en waterattractie

07-04-2022, 18.41 uur

Het vernieuwde Ketnet-themagebied van Plopsaland De Panne is weer open. De afgelopen maanden ondergingen een bestaande familieachtbaan en een boottocht een metamorfose. Rollercoaster Viktor's Race werd de #LikeMe Coaster. Waterbaan Kaatje zoekt Eendje heet voortaan Tik Tak, gebaseerd op het gelijknamige kinderprogramma.

De #LikeMe Coaster is de oudste nog werkende achtbaan van België, geopend in 1976. In de loop der jaren heeft de attractie van de Duitse fabrikant Zierer al heel wat verschillende thema's gehad. Negen jaar geleden investeerde Plopsaland nog in een grootschalige renovatie van de constructie.

Vanaf nu staat de coaster in het teken van de populaire Ketnet-jeugdserie #LikeMe. Er kwam een nieuw stationsgebouw, aangekleed als de middelbare school uit de tv-show. Daar bevindt zich ook een overdekte wachtrij. Op schermen zijn fragmenten te zien die speciaal voor Plopsaland zijn opgenomen. Ook de achtbaankarretjes werden opnieuw ontworpen.

Geluidjes
In de naastgelegen bootjesattractie ontdekken kinderen de wereld van het iconische tv-programma Tik Tak. Dat komt 41 jaar na de eerste uitzending nog steeds op tv, bij Ketnet Junior. Op de achtergrond klinken de iconische geluidjes uit de reeks.

Plopsaland had eerder aangekondigd dat de transformatie eind mei afgerond zou zijn. Uiteindelijk vond de heropening bijna twee maanden eerder plaats, al moeten hier en daar zaken afgewerkt worden. Eind mei staat wel de officiële openingsceremonie gepland, tijdens een speciaal Ketnet Feestweekend. Dan zal ook de #LikeMe-cast aanwezig zijn.

Horecapunt
Het vorige thema is niet volledig verdwenen uit Plopsaland. De attributen van Ketnet-personage Kaatje kregen een nieuwe plek bij zweefmolen Nachtwacht-Flyer. Daar staat ook nog een Kaatje-horecapunt met de naam Frits & Frats.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be