Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: nieuwe decors voor mijntrein Calamity Mine in Walibi Belgium

03-04-2022, 18.29 uurBeeld: Themepark Magic

Mijntrein Calamity Mine in Walibi Belgium is afgelopen winter voorzien van nieuwe decors. Zo verscheen bij de ingang van de familieachtbaan een grote locomotief. Verder komen bezoekers wielen en oude achtbaankarretjes tegen in de omgeving, zo is te zien op foto's van Facebook-pagina Themepark Magic.

Bij sommige pretparkfans zal de locomotief bekend voorkomen. Het decorstuk is afkomstig van een oude Walibi-attractie: het treintje MusicXpress, eerder Walibi Express. De rondrit opende in 1995. In 2012 volgde een grote verbouwing met een nieuw thema. Toen kwam de attractie in het teken te staan van twee fictieve rivaliserende bands.

Daarbij werden de oude treinen voorzien van graffiti en felle kleuren. Het concept sloeg echter niet aan. In 2017 is de MusicXpress definitief gesloten. De locomotief verdween achter de schermen, tot dit jaar. Nu krijgt het historische object een tweede leven. Decorateurs hebben het gevaarte opgeknapt en geverfd in klassieke Amerikaanse stijl.

Westerngebied
Calamity Mine, gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma, opende in 1992. De coaster, gelegen in het westerngebied van Walibi, is 14 meter hoog en 785 meter lang. Een ritje bestaat uit twee kettingliften en een aaneenschakeling van scherpe bochten en korte afdalingen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be