Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Zo lichten pretparken je op bij betaalde spelletjes

04-07-2013, 12.30 uur

Bezoekers van Engelse pretparken worden massaal belazerd bij het spelen van betaalde spelletjes. Undercoverjournalisten infiltreerden in het geheim bij kermisachtige spellenkramen in het Britse Thorpe Park.

Daar ontdekten ze de achterbakse trucjes waarmee bezoekers voortdurend worden genept. Zo krijgen deelnemers bij het blikken gooien andere ballen dan daarmee medewerkers voordoen hoe gemakkelijk het is om te winnen. En met behulp van wax worden blikken aan elkaar vastgeplakt, zodat ze nauwelijks om te gooien zijn.

Daarnaast krijgt personeel de opdracht om klanten zo veel mogelijk af te leiden tijdens het spelen, in de hoop dat ze verliezen.

Het ingehuurde bedrijf achter de spelletjes is naast Thorpe Park ook actief in Legoland, Alton Towers, Chessington, Paultons Park en Drayton Manor. In een verklaring laat de firma weten dat er absoluut geen sprake is van oplichterij. De pretparken zijn zelf wel een onderzoek gestart.

Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be