Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Rijksmuseum

Rijksmuseum komt op 1 april met oplossing voor luie museumbezoekers

01-04-2022, 17.11 uur

Geen zin om uren door een museum te slenteren? Het Rijksmuseum kondigt vandaag een oplossing aan. Op social media presenteert de Amsterdamse trekpleister een gloednieuw concept, namelijk een monorail door de zalen van het museum.

Op die manier zouden bezoekers al zittend in een gondel alle kunstwerken kunnen bewonderen. "Met meer dan achtduizend werken op zaal is het Rijksmuseum behoorlijk groot", laat het museum weten.

"Om ieders bezoek zo comfortabel mogelijk te maken, hebben we een monorail door het hele museum aangelegd. Neem plaats en geniet van het Rijksmuseum in al zijn glorie." Op een foto is te zien hoe een stalen monorail een zaal met schilderijen doorkruist.

Transportsysteem
Ideaal voor luie museumgangers, maar natuurlijk gaat het om een 1 aprilgrap. Uit de reacties op Facebook, Twitter en Instagram blijkt dat maar weinig mensen erin stonken. Toch kan het concept rekenen op enthousiaste reacties. Veel bezoekers zouden het een goed idee vinden om het transportsysteem daadwerkelijk te realiseren.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be