Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg hoopt op twee keer zo veel bezoekers na sluiting van concurrent

03-04-2022, 13.49 uur

Familiepark Sprookjesbos in het Limburgse Valkenburg wil doorgroeien naar 100.000 bezoekers per jaar. Vorig jaar waren dat er nog geen 40.000. Men hoopt het gat te kunnen vullen dat is achtergelaten door het gesloten attractiepark de Valkenier, dat hemelsbreed nog geen 2 kilometer verderop lag.

Een zware overstroming betekende afgelopen zomer het definitieve einde voor de Valkenier. De attracties zijn inmiddels verkocht en afgebroken. Daarbij geldt: de een z'n dood is een ander z'n brood, want voor de bezoekersaantallen van Sprookjesbos kan de sluiting van de concurrent goed uitpakken.

"We richten ons op hetzelfde publiek", zegt assistent-manager Barry Herings in gesprek met De Limburger. "Ons publiek bestaat grotendeels uit gezinnen met kinderen tot een jaar of 12." Nu de concurrentie is weggevallen, rekent hij op een verdere groei van het bezoekersaantal. "We gaan voor 100.000 bezoekers per jaar."

Paardenbaan
Om dat waar te kunnen maken, wil het park zich blijven vernieuwen. De afgelopen jaren werden al enkele nieuwe attracties geopend. Daar komt binnenkort weer een attractie bij: Sprookjesbos heeft de oude paardenbaan uit de Valkenier overgenomen. Die wordt momenteel opgeknapt. Naar verwachting vindt de opening plaats in mei.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be