Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling neemt nieuwe zij-ingang Sprookjesbos in gebruik

01-04-2022, 16.44 uurBeeld: @eftel_straat

Het Sprookjesbos in de Efteling heeft vanaf vandaag een nieuwe zij-ingang. Eerder dit jaar werd de Soldatenpoort aan de Pardoes Promenade verwijderd vanwege werkzaamheden in het entreegebied. Zo'n 200 meter verderop is een nieuwe toegang tot het bos gerealiseerd.

Daar heeft de klassieke Soldatenpoort uit 1954 een permanente plek gekregen. Efteling-bezoekers kunnen het Sprookjesbos voortaan betreden en verlaten naast De Gebrande Boon, het verkooppunt bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

Wie vanaf dat punt de officiële looproute volgt, komt als eerste De Zes Dienaren tegen. Dat is het sprookje van Langnek. De hoofdingang - de Heksenpoort - en uitgang van het Sprookjesbos bevinden zich aan weerszijden van souvenirwinkel In den Ouden Marskramer.

De Zes Zwanen
Door gebruik te maken van de verplaatste poort op de Pardoes Promenade worden Doornroosje en het Kabouterdorp overgeslagen. In totaal telt het Sprookjesbos dertig uitbeeldingen, waarvan de laatste - De Zes Zwanen - opende in 2019.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be