Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland vernieuwt themagebied Zero Zone: puin, graffiti, stalen hekken en abstracte kunst

04-04-2022, 08.38 uur

Abstracte kunstwerken, graffiti, stroomkabels, betonblokken, stalen hekken, bij elkaar geraapt puin, vogelpoep, golfplaten en optische illusies. Dat zijn de belangrijkste elementen van Zero Zone, het vernieuwde themagebied van Walibi Holland. Het attractiepark heeft het gedeelte met achtbaan Lost Gravity en waterbaan Crazy River voorzien van een nieuw thema, als onderdeel van het Festivalization-project. Looopings brengt de veranderingen uitgebreid in beeld.

Walibi wordt sinds 2018 stap voor stap getransformeerd tot een dystopisch festivalterrein. Zero Zone is één van de laatste gebieden die aan de beurt komt, na Main Street (2018), Wilderness (2019), Speed Zone (2020) en Exotic (2021). De ontwerpen, grotendeels naar een idee van Walibi-directrice Mascha Taminiau, zijn verzorgd door de Leisure Expert Group uit Amsterdam. Voor de decoraties in Zero Zone werd leverancier Jora Vision ingeschakeld.

Voor het eerst koppelde Walibi de metamorfose van een themagebied aan een verhaallijn. Dat gaat over het meisje Izzi, dat samen met haar broer en ouders een komeetinslag overleefde. De ramp zorgde op sommige plekken voor verloren zwaartekracht en op andere plaatsen voor een magnetisch veld. Het gezin heeft geprobeerd om het leven weer op te bouwen met spullen die ze tegenkwamen, zoals petflessen en deurklinken. Het verhaal, dat naar buiten kwam via enkele korte filmpjes op social media, wordt in het gebied nergens expliciet uitgelegd.

Speeltuintje
Achtbaan Lost Gravity stond al in het teken van de natuurramp. Nu zijn de omliggende attracties aangekleed in dezelfde stijl. Op de oude plek van schommelschip Hudson Bay is een speeltuintje aangelegd, dat op dit moment nog niet toegankelijk is. Het station van de Walibi Express bestaat uit de voorgevel van een kassahuisje en een uit de kluiten gewassen spoorwegovergang met spoorbomen. Bij een balie er tegenover wordt ijs van het merk Dizzies verkocht. Het kraampje is vormgegeven als een provisorische moestuin, inclusief een inventief drainagesysteem.

Op verschillende plekken komen Engelse woordgrappen terug. Het oude thema van Crazy River - een Canadese houtzagerij - bleef grotendeels behouden. Walibi voegde waarschuwingsstrepen, manometers, ventilatoren, buizen, stroomkabels en graffiti toe aan het stationsgebouw. Met die aanpassingen moet de waterattractie een elektriciteitscentrale voorstellen. In de wachtrij passeren bezoekers generatoren en stroommasten met een wirwar aan kabels.

Lachspiegels
Aan de zijmuren van de loods van de gesloten virtualreality-attractie NeuroGen zijn enorme zeilen bevestigd met een zwart-witpatroon. Een aangrenzend toiletgebouw lijkt op zijn kop gebouwd. Binnen is de tegelvloer voorzien van een optisch effect. In plaats van normale spiegels hangen er lachspiegels.

Bij spookhuis The Clinic maakte het ziekenhuisthema plaats voor felle kleuren, kunstobjecten en zweverige quotes. Aan de gevel hangt onder meer een stoel met een tuinkabouter erop. Het terras ervoor oogt als een parkeerplaats, met parkeermeters en parkeersymbolen. Een grote blauwe parkeerzuil is volgeplakt met niet-werkende stopcontacten. Er staat ook een ronde bank met omgekeerde stoelen erboven.

Huisdier
De draak Drako - het hoofdpersonage van de gelijknamige familieachtbaan - moet voortaan een post-apocalyptisch huisdier voorstellen. Om onduidelijke redenen wordt hij gepresenteerd als een vogel, met decoraties die niet zouden misstaan in een vogelkooi. Spellengalerij Silver Dollar Games heet nu simpelweg Games. De gevels worden gevormd door buizen, boeken en flessen. Het naastgelegen winkeltje Zero Zone Shop werd een magneet waar lepels, vorken, messen, pannen en een winkelwagentje tegenaan zijn gevlogen.

Frisbee-attractie The Tomahawk is het minst uitvoerig gedecoreerd. Daar moeten bezoekers genoegen nemen met betonblokken met graffiti en stalen hekken met waarschuwingsborden en wapperende waarschuwingslinten. De wachtrij bestaat uit hekken en beschilderde golfplaten. Het lijkt een tijdelijke oplossing, maar dat is het niet.

Lantaarnpalen
De entree van Zero Zone aan de kant van reuzenrad La Grande Roue wordt gevormd door een aantal gebogen lantaarnpalen. Die vormen met behulp van losse onderdelen de naam van het gebied, mits bezoekers op de juiste plek staan. Aan de zijde van Walibi Play Land verscheen een enorme magneet met onder meer verkeersborden, een ladder en een step. Veel veranderingen waren afgelopen week al zichtbaar op uitgelekte dronebeelden.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be