Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlander benoemd tot Europees directeur van branchevereniging IAAPA

31-03-2022, 19.26 uur

De Europese afdeling van pretparkorganisatie IAAPA wordt voortaan geleid door een Nederlander. Peter van der Schans mag zich vanaf nu de regiodirecteur noemen van IAAPA Europe, Middle East, Africa. Van der Schans was eerder werkzaam voor Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland, Pathé en dierentuin Dierenrijk bij Eindhoven.

IAAPA staat voor International Association of Amusement Parks. De branchevereniging brengt partijen uit de attractie-industrie met elkaar in contact. Alle noemenswaardige parken en fabrikanten zijn erbij aangesloten. Onder de vlag van IAAPA worden jaarlijks over de hele wereld bijeenkomsten, conferenties en beurzen georganiseerd.

Van der Schans neemt het stokje over van Jakob Wahl, voormalig hoofd communicatie bij Europa-Park. De Duitser werd eind vorig jaar benoemd tot algemeen directeur van IAAPA, wereldwijd dus. Hij zegt zich te verheugen op de komst van de Nederlander. "Hij brengt meer dan vijftien jaar aan ervaring in de recreatiesector met zich mee."

Kans
Bij Dierenrijk begon Van der Schans elf maanden geleden."Dit was vooraf niet de planning, maar het was een kans die ik niet kon laten lopen", vertelt hij aan Looopings. "Ik ben ontzettend trots en blij dat ik onderdeel wordt van het team van IAAPA EMEA."

De eerstvolgende Europese IAAPA-beurs vindt in september plaats in Engeland. De IAAPA Expo Europe 2022 staat op de kalender voor dinsdag 13 tot en met donderdag 15 september. Daar zal Van der Schans een belangrijk aanspreekpunt zijn.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be