Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Monopoly Plopsa nu verkrijgbaar: deze Plopsa-attracties staan op het bord

06-04-2022, 23.31 uur

Van het klassieke gezelschapsspel Monopoly bestaat nu ook een speciale Plopsa-editie. Met Monopoly Plopsa kunnen spelers hun ideale pretpark samenstellen. De bekende straten hebben plaatsgemaakt voor attracties uit de verschillende Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Die kunnen gekocht en geëxploiteerd worden.

De opzet en de spelregels van het oorspronkelijke spel bleven intact. Ook kwamen er geen Studio 100-pionnen: er kan gespeeld worden met de gebruikelijke speelfiguren zoals het slagschip, de racewagen, de hoge hoed, de kruiwagen en de hond. Na het bemachtigen van een volledige attractiereeks uit één park is het mogelijk om er huizen of hotels op te bouwen.

De goedkoopste attracties op het bord staan in het overdekte pretpark Plopsa Station Antwerp: K3 Disco Cars en Het Smurfenavontuur. Daarna volgen drie waterattracties uit Plopsaqua: Sky Drop, Wild River en De Glijdende Banden.

Wilkolak
Wie de gevangenis gepasseerd is, komt uit in Plopsa Indoor Hasselt. Daar bevinden zich Wickie Coaster, De Vliegende Fietsen en De Vuurtoren. Even verderop ligt Plopsa Indoor Coevorden, met Anubis, De Klimberg en De Bumbamolen. Na het bekende vakje Vrij Parkeren is Majaland Kownaty aan het beurt, met De Speelboom, Wilkolak en Jett Fly.

De drie duurste categorieën worden gevormd door Plopsa Coo (De Zetellift, Vicky The Ride, DinoSplash), Plopsaland De Panne (Anubis The Ride, SuperSplash en The Ride to Happiness) en tot slot Holiday Park (Sky Scream en Expedition GeForce). Het hart van het speelveld wordt gevormd door een algemene fotocompilatie van meerdere Plopsa-attracties.

Treinstations
Op de plek van de nutsvoorzieningen kwamen vakjes met de namen waterzuiveringsinstallatie en warmtekrachtkoppeling. De fictieve treinstations op het bord zijn Plopsa Winkel, Plopsa Hotel, Plopsa Village en Plopsa Theater gedoopt. In werkelijkheid stoppen daar geen treinen.

De Kans-kaarten en het Algemeen Fonds kregen ook een Plopsa-tintje. "De spaghetti van het Mr. Spaghetti-restaurant werd verkozen tot de beste spaghetti van het land!", valt bijvoorbeeld te lezen op één van de kaartjes. "Je ontvangt 150."

Drieduizend
Monopoly Plopsa is te koop in de Plopsa-parken. Het spel kan ook online besteld worden via monopolyplopsa.be, voor 50 euro plus 6,45 euro verzendkosten naar Nederland. Er zijn in eerste instantie drieduizend exemplaren gemaakt. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof belooft dat er nieuwe versies geproduceerd worden als de Plopsa Group verder wordt uitgebreid met nieuwe attracties en parken.

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be