Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Parkeren op noodparkeerterrein Efteling gaat 12,50 euro kosten

31-03-2022, 15.57 uurBeeld: @KoenStaps

De Efteling gaat bezoekers parkeergeld laten betalen voor een plek op een tijdelijke parkeerplaats. Een noodparkeerterrein aan de Dodenauweg werd vóór de coronacrisis al gebruikt op extreem drukke zomerdagen. Omdat het grasveld heel ver weg van de hoofdingang ligt, waren parkeertickets daar in het verleden niet nodig. Daar komt verandering in.

De Efteling moet het overloopterrein de komende maanden vaker gaan inzetten. Delen van de hoofdparkeerplaats zijn afgesloten vanwege werkzaamheden. Zo wordt gewerkt aan een nieuwe sprinklerkelder, een nieuw hotel en overkappingen met duizenden zonnepanelen.

Eind januari moesten automobilisten al eens weggestuurd worden omdat er geen parkeerplekken meer beschikbaar waren. Om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen, is er een vergunning verleend om het parkeerterrein met de naam O tijdelijk te verharden.

Originele staat
Na 22 weken wordt het veld teruggebracht in de originele staat. Wie de komende periode parkeert op vak O, zal gewoon een parkeerticket moeten kopen. Het parkeertarief bedraagt 12,50 euro per dag. Het op- en afrijden gebeurt via de reguliere parkeerplaats.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be