Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Games

Man componeert nummer met behulp van geluidseffecten uit RollerCoaster Tycoon

28-03-2022, 23.59 uur

Een Amerikaan heeft de geluidseffecten uit RollerCoaster Tycoon gebruikt om een eigen nummer te componeren. Cody Watkins deelt een lied op zijn YouTube-kanaal dat volledig bestaat uit geluiden afkomstig uit het beroemde pretparkspel.

In de bijbehorende video legt Watkins eerst uit welke geluiden hij selecteert. Zo kiest hij voor enkele algemene klanken die te horen zijn bij het klikken op vensters of het aanpassen van het landschap. Ook het geschreeuw van bezoekers, het gefluit van een stoomtrein en de muziek van de botsauto's werden gebruikt.

Dat resulteerde in een RollerCoaster Tycoon-nummer van zo'n drie minuten. Erg veel moeite kostte dat niet; naar eigen zeggen was Watkins er slechts vijf minuten mee bezig.



Meer games
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be