Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tropical Islands Resort

Zwemparadijs Tropical Islands werkt aan twee nieuwe glijbanen en kindergebied

26-04-2022, 15.32 uur

Het gigantische overdekte zwemparadijs Tropical Islands in Duitsland wordt uitgebreid met twee nieuwe waterglijbanen en een nieuw gedeelte voor kinderen. Daarvoor werkt men samen met twee Nederlandse leveranciers. De glijbanen, met een starthoogte van maar liefst 21 meter, worden toegevoegd aan een bestaande glijbaantoren.

Tropical Islands, gelegen nabij Berlijn, wordt gepresenteerd als "Europa's grootste tropische vakantiewereld". Het park is gebouwd in een enorme zeppelinhangar, waar het permanent 25 graden is. Gasten kunnen in de hal overnachten. Er is ook een groot buitenbad. Naast de hangar liggen bungalows.

Het bouwproject wordt in goede banen geleid door Nederlander Wouter Dekkers, die onlangs benoemd is tot directeur bedrijfsontwikkeling bij parkengroep Parques Reunidos. Dekkers was eerder algemeen directeur bij drie verschillende parken binnen de groep: Movie Park Germany, Attractiepark Slagharen en Tropical Islands.

Racen
De nieuwe waterattracties worden geleverd door het Nederlandse bedrijf Watergames & More uit Zoetermeer. Op de huidige plek van een blauwe turboglijbaan realiseert de firma een oranje en een groene familieglijbaan, met een flink hoogteverschil en een behoorlijke lengte van 213 meter. Omdat beide banen exact even lang zijn, kunnen bezoekers met elkaar racen. Ze glijden met behulp van een mat naar beneden. Delen van de buizen zijn open of transparant.

Twee bestaande familieglijbanen - een rode en een gele - blijven staan. De glijbaantoren krijgt een Hawaïaans uiterlijk. Even verderop, aan de rand van het Südsee-bad, verschijnt een nieuw gebied met rotsen, een vuurtoren, een gestrand schip en een grote inktvis. Kinderen kunnen zich uitleven met verschillende interactieve waterspeelelementen. Voor het ontwerp en de decoraties is Jora Vision ingeschakeld.

Uitdaging
Dat de glijbanen zich in een grote hal bevinden, brengt voor Watergames & More een extra uitdaging met zich mee. "Normaal gesproken kunnen we probleemloos zwaaien met een kraan in de buitenlucht", vertelt accountmanager Remco Snoep aan Looopings. "Nu zijn er wat beperkingen bij de opstelling. Bovendien blijft Tropical Islands uiteraard gewoon geopend en willen we de overlast tot een minimum beperken."

Daar is wel wat op gevonden. "De dome heeft gelukkig grote toegangsdeuren. We kunnen de glijbaandelen buiten aan elkaar monteren en dan naar binnen brengen voor de montage." De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Rond augustus moet het project afgerond zijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Tropical Islands Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be