Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-ontwerper hoopt figuren uit Alice in Wonderland vaker terug te zien in de Efteling

29-03-2022, 15.59 uur

Gaan we de personages uit Alice in Wonderland na 2022 nog vaker tegenkomen in de Efteling? Conceptontwikkelaar Robert-Jaap Jansen, hoofdontwerper van het pop-up-sprookje Efteling Wonderland, hoopt van wel. Er zijn genoeg mogelijkheden om figuren als de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas in de toekomst terug te laten keren, vertelt hij in gesprek met Looopings.

Efteling-bezoekers kunnen tot begin oktober de moestuin van de Maartse Haas betreden op de Speelweide, waar een festivalterrein is aangelegd. Daar worden ze onderdeel van het sprookje van Alice in Wonderland. Jansen geeft aan dat het eerst de bedoeling was om de viering in het Sprookjesbos te doen. "Maar we vonden het zo leuk worden dat we hebben gezegd: dit moet een groter publiek aantrekken."

Zouden de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas permanente Efteling-bewoners kunnen worden? "We hebben nu even met hen kennisgemaakt. Ik hoop dat we ze ooit in de toekomst nog een keer terug gaan zien. We hebben een theater, we hebben nog een Sprookjesbos, we hebben nog van alles. Er is nog van alles te ontdekken."

Disney-films
Jansen vertelt in het interview ook waar hij inspiratie vandaan heeft gehaald en hoe hij ervoor gezorgd heeft dat de Efteling-versie van Alice in Wonderland voldoende afwijkt van de bekende Disney-films uit 1951, 2010 en 2016. "Dat is toch door daarin je eigen weg te volgen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be