Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland zoekt weer waaghalzen voor 24 uur durende achtbaanmarathon

29-03-2022, 12.48 uur

De Troy Coaster Challenge in Toverland keert terug in 2022. Net als in 2010 en 2016 zoekt het Limburgse attractiepark waaghalzen die bereid zijn om 24 uur achter elkaar in de houten achtbaan Troy te zitten. De actie vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli, als onderdeel van een jubileumweekend.

Wie de uitdaging aandurft, kan zich tot en met zondag 10 april aanmelden via de website van Toverland. Vijf dagen later wordt bekend welke 48 kandidaten mee mogen doen aan een testavond op vrijdag 13 mei. Uiteindelijk selecteert men twaalf personen die in het eerste weekend van juli daadwerkelijk gaan proberen om 24 uur in de coaster te zitten.

Ze mogen de trein alleen verlaten voor een toiletbezoek of om kort de benen te strekken. Er geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Troy is snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux, met een hoogte van 35 meter en een topsnelheid van 90 kilometer per uur.

Youtubers
Tijdens de zogenoemde Troyback Days wordt de vijftiende verjaardag van 1077 meter lange achtbaan gevierd met speciale activiteiten, snacks en souvenirs. Met de achtbaanmarathon wordt geld opgehaald voor een goed doel: Stichting Durf Te Vragen. De organisatie, opgericht door youtubers Dylan Haegens en Marit Brugman, wil jongeren helpen bij het herkennen en erkennen van psychische problemen.

Bezoekers kunnen 25 minuten deelnemen aan de actie door een zitplaats naast één van de kandidaten te kopen. Ook worden er onderdelen van de attractie geveild. Na afloop van de laatste Troy Coaster Challenge in 2016 stond de teller op 325 rondjes en 11.035 euro. Toen ging het geld naar Stichting Heppie.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be