Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Museumpark Archeon

Directie Archeon verbreekt banden met zakenpartner vanwege uitspraken over Poetin

26-03-2022, 21.09 uur

Museumpark Archeon heeft per direct alle banden verbroken met zakenpartner en oud-directeur Constantijn van Vloten, die het park eind jaren negentig redde van de ondergang. Aanleiding is dat Van Vloten - honorair consul van Rusland in Nederland - de inval van Vladimir Poetin in Oekraïne niet afkeurt. Voor het management van Archeon gaat dat te ver, meldt het AD.

Toen het Alphense themapark 25 jaar geleden failliet dreigde te gaan, schoot Van Vloten te hulp. Dankzij zijn investeringen maakte Archeon een doorstart. De in Maarssen geboren zakenman, die zichzelf baron noemt, nam ook plaats in de directie. Hij is rijk geworden met zijn eigen cateringimperium, dat eveneens actief is in Rusland. In het verleden was hij bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor de horeca in Duinrell.

"Ik keur het niet goed, maar keur het ook niet af", zei Van Vloten onlangs over de daden van de Russische president Poetin, die een oorlog is gestart met Oekraïne. "Ik vind het jammer dat hij het niet eerder gedaan heeft."

Besodemieterd
Bij Archeon schoten die uitspraken in het verkeerde keelgat. "We kunnen hier niet meer mee samenwerken", reageert eigenaar en directeur Jack Veldman. "We vinden dit heel ernstig." Bestuurslid Robert Jan Blom vult aan: "Hij heeft zich nooit vervelend gedragen, maar deze uitspraken zijn ongelofelijk. Is hij helemaal besodemieterd?"

De beslissing om Van Vloten te lozen als vennoot, heeft geen grote gevolgen voor het park. Hij bemoeide zich al geruime tijd niet met de dagelijkse exploitatie. Ook de horecagelegenheden in Archeon worden al jaren niet meer door zijn bedrijf geëxploiteerd. Eigenaar Veldman neemt zijn aandelen over. Van Vloten bevestigt dat hij "verwijderd" is, maar wil verder geen inhoudelijk commentaar geven.

Meer Museumpark Archeon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be