Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling brengt verhaal van Alice in Wonderland tot leven op festivalweide

28-03-2022, 23.42 uur

Het verhaal van Alice in Wonderland is de komende 26 weken te beleven in de Efteling. Op de Speelweide werd een tijdelijk festivalterrein ingericht met de naam Efteling Wonderland, waar de personages uit het beroemde Britse sprookje elke dag te ontmoeten zijn. Verschillende shows wisselen elkaar doorlopend af, zodat bezoekers op elk moment kunnen arriveren en vertrekken.

Elke voorstelling bestaat uit een liedje en interactieve elementen. Bezoekers zien hoe de slissende Maartse Haas - uitgevoerd als een levensgrote handpop - en de Gekke Hoedenmaker samen de zeventigste verjaardag van de Efteling vieren. Dat doen ze op een rond podium in de vorm van een taart, waar tientallen stoelen omheen zijn gezet. Af en toe komt ook het Witte Konijn tevoorschijn. Hij zit verstopt in een tafel met taarten.

Feestgangers betreden de moestuin van de Maartse Haas via een groot konijnenhol. Het decor bestaat onder andere uit grote wortels, reuzenpaddenstoelen, enorme tulpen, immense speelkaarten en een reusachtige appel. Ook komen op veel plekken klokken en tegenstrijdige wegwijzers terug, bekend van het sprookje.

Roodkapje
Zeven grote stoelen verwijzen naar bekende Efteling-personages als Roodkapje, de Fakir en Holle Bolle Gijs. Zij zijn vooralsnog echter geen onderdeel van het verjaardagsfeest. Geluidseffecten geven hints over welke Efteling-bewoner bij welke stoel hoort. Overigens ontbreekt Alice zelf ook.

Eerder dit jaar introduceerde de Efteling al een dagelijks viermoment om 16.00 uur. In het hele park wordt dan een feestnummer gedraaid. Het geeft Efteling-medewerkers de gelegenheid om een dansje te doen en feestartikelen uit te delen. Op de Speelweide klinkt een speciale instrumentale versie van het lied, zodat de Gekke Hoedenmaker de tekst live kan zingen.

Warme Winter Weide
Met het pop-up-sprookje borduurt het attractiepark voort op het succes van de Warme Winter Weide van de afgelopen jaren, vertelt directeur Fons Jurgens aan Looopings. "Dat concept is ooit bedacht als een coronaproof alternatief voor ons IJspaleis, maar het bleek een grandioos succes. Het werd ontzettend goed ontvangen. Daarom passen we nu 's zomers hetzelfde idee toe, met entertainment, horeca, souvenirs en zitgelegenheden bij elkaar."

Om in de stijl van het theefeest uit het sprookje te blijven, kunnen bezoekers onder meer bubble tea, een high tea met zoete lekkernijen en een verjaardaggebakje bestellen. Verder zijn er fotopunten, een souvenirkraam en betaalde spellen. Efteling Wonderland staat er nog tot en met maandag 3 oktober.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be