Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris duikt in het verleden: historische shows eenmalig terug tijdens speciale feestavond

26-03-2022, 12.32 uur

Beeld: Travel to the Magic, DLPReport, @ED92Magic, @InsideDlpCastle, @ikbenwezz

Disneyland Paris heeft fans vrijdagavond verrast met enkele bijzondere shows en meet-and-greets. Tijdens een speciale feestavond voor abonnementhouders keerden eenmalig enkele oude voorstellingen terug. Bezoekers van het evenement, georganiseerd ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het Disney-resort, waanden zich weer even in de jaren negentig.

Zo werd in Videopolis, het theater bij restaurant Café Hyperion in Discoveryland, de nostalgische show C'est Magique opgevoerd. Daarin worden de vijf themalanden van het Disneyland Park één voor één gepresenteerd tijdens dansnummers met Disney-figuren. De voorstelling was van 1992 tot 1994 te zien in Fantasy Festival Stage, dat later is omgebouwd tot meet-and-greet-locatie Meet Mickey Mouse.

Castle Stage, bij het kasteel van Doornroosje, was vrijdag het toneel van Le Livre Magique de Mickey. Daar werd de show tussen 1992 en 1997 ook vertoond. De productie draait om Mickey Mouse die een magisch boek opent, waarna de personages uit Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje tevoorschijn komen.

Big Hero 6
Ook de actuele voorstellingen Dream and Shine Brighter en Disney D-Light stonden op het programma. Bovendien konden abonnees op de foto met zeldzame Disney-karakters als
Oogie Boogie (The Nightmare Before Christmas), Friar Tuck (Robin Hood), Louis (The Princess and the Frog), Hiro Hamada en Baymax (Big Hero 6), Megara (Hercules), Angel (Lilo & Stitch) en Ortensia (Oswald the Lucky Rabbit).

De avond werd om 21.35 uur afgetrapt met de openingsceremonie Follow the Light, een lichtshow. Hoogtepunt van het evenement was de voorstelling Mickey's Magical Souvenirs op Central Plaza, bestaand uit een medley van oude Disney-showmuziek. Zo kwamen bekende nummers voorbij als Dancin' A Catchy Rhythm, All Around the World, Magic Everywhere, Happy Anniversary Disneyland Paris en Disney Pirate or Princess: Make your Choice. De finale bestond uit een scène uit het verdwenen avondspektakel Disney Dreams.

Michael Eisner
Tijdens de show werd het Disney-kasteel met behulp van videoprojecties aangekleed in de sfeer van jubilea uit de afgelopen dertig jaar. Mickey's Magical Souvenirs startte met een animatie die liet zien hoe het kasteel is gebouwd, inclusief een hijskraan en steigers. Ondertussen klonken onder andere uitspraken van toenmalig Disney-topman Michael Eisner, die in 1992 de officiële opening verrichtte.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be