Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Belg spreekt schande van dansers Disneyland Paris: 'Mannen met make-up en verwijfde manieren'

26-03-2022, 01.23 uur

Een Belg haalt op Twitter uit naar de mannelijke dansers van Disneyland Paris. Volgens ene Kyle (23) geven zij het verkeerde voorbeeld aan kinderen, omdat ze make-up dragen en "verwijfde manieren" tonen. Hij krijgt weinig steun: zijn Twitter-berichten leveren tientallen boze en verontwaardigde reacties op.

Tijdens een bezoek aan Disneyland ergerde de Vlaming zich groen en geel aan mannelijke entertainers. "Momenteel in Disney, alle mannelijke dansers vol make-up en met verwijfde manieren", schrijft hij. "Kan er toch niet aan doen, maar ik vind dat dus allesbehalve oké dat dit het voorbeeld is dat kinderen een gans weekend voorgeschoteld krijgen. Zeker met al die positieve bekrachtiging erbij."

Wat bedoelt hij met "positieve bekrachtiging"? Kinderen worden "omringd door al hun favoriete personages en muziek, waardoor het genormaliseerd wordt", aldus de boze Belg. Kennelijk is dat uit den boze. Er zou sprake zijn van een "fout normbeeld".

Belachelijk
Vervolgens haalt de Twitter-gebruiker de geaardheid van de Disney-dansers erbij, die hij schijnbaar kan aflezen van hun gezichten. "Ik ga nooit begrijpen waarom bepaalde mannelijke holebi's zich zo overdreven vrouwelijk gedragen. Vrouwen gedragen zich niet zo en een man met make-up zal altijd belachelijk ogen. Je kan als man ook gewoon op mannen vallen zonder al dat gedoe errond, hoor."

Kyle - naar eigen zeggen voorzitter van een jongerenafdeling van politieke partij N-VA en opgeleid tot leerkracht - wordt naar aanleiding van zijn uitspraken behoorlijk door de mangel gehaald. Veel Twitter-gebruikers vragen zich af of de twintiger vrouwelijkheid wellicht verwart met vrolijkheid. "Het is maar entertainment", reageert iemand. "Als we ons daar al druk moeten over maken."

Elfjes
"Misschien gewoon niet naar Disney gaan als je dat niet aan kan", suggereert Brent Bellefroid. "Dus mensen mogen homoseksueel zijn, maar alleen als jij het niet kan zien", concludeert Koen De Poorter. "Ik vraag me af wat je in Disney doet als je je daaraan stoort", meldt Joke Boeyden. Lene Verhaegen: "Er lopen in Disneyland mensen rond in dierenkostuums en verkleed als elfjes en feeën en superhelden, maar jij struikelt over mannelijke dansers?"

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be