Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: dit zijn de decors van het tijdelijke Efteling-sprookje Alice in Wonderland

26-03-2022, 09.52 uur

De Efteling is vanaf volgend week een tijdelijk sprookje rijker. Aanstaande maandag opent op de Speelweide een feestelijk festivalterrein met de naam Efteling Wonderland, gebaseerd op de Britse vertelling Alice in Wonderland. Hoewel de terrein nog niet toegankelijk is voor publiek, zijn de decors al wel zichtbaar.

Het attractiepark pakte het project groots aan. Naast entertainment werden er horecagelegenheden, terrassen, souvenirwinkels, betaalde spellen en fotopunten gerealiseerd. De Efteling koos voor een feestelijk sprookje ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van het park. Bezoekers kunnen onder meer verjaardagstaartjes bestellen.

Efteling Wonderland is vormgegeven als de moestuin van de Maartse Haas uit het beroemde kinderboek van Lewis Carroll uit 1865, met een enorm konijnenhol en een grote feesttafel met stoelen. Verder zijn ook de Gekke Hoedenmaker en het Witte Konijn van de partij. Houten hutjes, die eerder op de Warme Winter Weide stonden, werden voorzien van een nieuwe print.

IJspaleis
Sommige decorstukken zijn niet in eigen huis geproduceerd: ze werden in opdracht gemaakt door het Brabantse bedrijf Create. Die firma was eerder verantwoordelijk voor het interieur van het IJspaleis in de Winter Efteling. Ook verzorgde de leverancier het decor van de duikshow in Toverland.

Vrijdag legden medewerkers van de Efteling en Create de laatste hand aan de rekwisieten. Binnen de Efteling is Robert-Jaap Jansen verantwoordelijk voor het project, de ontwerper van onder andere Max & Moritz en speeltuin Nest. Het pop-up-sprookje blijft staan tot begin oktober. Dan moet de Speelweide weer vrijgemaakt worden voor de Winter Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be