Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Warsaw

En dat is negen: Plopsa heeft nu ook een pretpark in de Poolse hoofdstad Warschau

30-04-2022, 19.36 uur

In de Poolse hoofdstad Warschau is vandaag een gloednieuw Plopsa-pretpark geopend. Majaland Warsaw bestaat uit 26 familieattracties, verdeeld over een binnen- en buitengebied. Het is de tweede Plopsa-vestiging in Polen en wereldwijd het negende attractiepark dat de stempel Plopsa draagt. Men rekent op 350.000 bezoekers per jaar.

De Plopsa Group bestaat anno 2022 uit Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp in België, Plopsa Indoor Coevorden in Nederland, Holiday Park in Duitsland en Majaland Kownaty en Majaland Warsaw in Polen. In Tsjechië staat sinds kort een Plopsa-locatie die wordt uitgebaat door een externe partij: Majaland Praha.

Plopsa-pretpark nummer tien moet ook in Polen verrijzen: Majaland Gdansk, al liggen daar de buurtbewoners nog dwars. Verder zijn er twee waterparken in België: Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit. Daar komt binnenkort Plopsaqua Mechelen bij. Bij het Duitse Holiday Park worden voorbereidingen getroffen voor de komst van een vierde Plopsa-zwemparadijs.

Nederlands
Voor het project in Warschau werkte Plopsa wederom samen met de Nederlandse investeringsmaatschappij Momentum Capital, net als in Kownaty en Gdansk. Er hangt een prijskaartje aan van 30 miljoen euro. De bouw startte eind 2020. Vandaag vond de openingsceremonie plaats, in het bijzijn van Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof, Momentum-baas Martijn van Rheenen en een vertegenwoordiger van de gemeente.

Majaland Warsaw ligt officieel niet in Warschau maar in Góraszka: een dorpje op ongeveer een half uur rijden van de hoofdstad, onderdeel van de gemeente Wiazowna. De bouw verliep voorspoediger dan destijds in Kownaty, vertelt Van den Kerkhof. "De constructie van het eerste Poolse park was een grote uitdaging omdat we iets volledig ongekend en innovatiefs deden in Polen. We hebben veel geleerd en hebben al die lessen meegenomen naar het nieuwe park in Warschau."

Oorlog
Vanwege de oorlog in Oekraïne werd gekozen voor een bescheiden ceremonie. "In deze moeilijke humanitaire situatie van buurland Oekraïne voelde het niet juist om een groot, feestelijk openingsevenement van het park te organiseren." Bij de opening waren diverse gevluchte Oekraïense gezinnen aanwezig, die gratis toegang krijgen. "Met dit kleine gebaar van solidariteit hopen we de zorgen van de kinderen te verlichten, al is het maar voor een dag."Majaland Warsaw staat in het teken van Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Super Wings. Rond het park moet de komende jaren een multifunctioneel winkel- en entertainmentcomplex verijzen. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 89,90 Poolse zloty, iets meer dan 19 euro.

Succesnummers
Voor het attractieaanbod werd teruggegrepen op succesnummers uit de andere Plopsa-parken. De opvallendste attracties zijn een zweefmolen, een fietsmolen, een waterspeelplaats, een familieachtbaan, een interactieve vliegtuigmolen, twee vliegtuigcarrousels, een draaiend schommelschip, een verkeerspark en een vrijevaltoren. Enkele eetgelegenheden, een theater en een souvenirwinkel maken de bestemming compleet.Meer Majaland Warsaw
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be