Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

15-jarig Italiaans meisje sterft na val uit kermisattractie

21-03-2022, 15.14 uur

De 15-jarige Ludovica Visciglia heeft een bezoek aan de kermis van de Italiaanse gemeente Galliate niet overleefd. Het meisje stierf toen ze eerder deze maand uit de attractie Tagadà werd geslingerd. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onduidelijk.

Visciglia vierde haar verjaardag op de kermis en stapte in de centrifuge-achtige attractie Tagadà. Passagiers zitten op een ronde bank die snel ronddraait en tot 40 graden kantelt. Er zijn geen veiligheidsbeugels. Door de vaart van de molen worden inzittenden normaal gesproken in hun stoel gedrukt.

Bij Visciglia ging er iets mis. Ze werd uit de attractie gelanceerd en smakte tegen de grond. Behandeling in het ziekenhuis mocht niet baten. Het slachtoffer stierf de ochtend na het ongeval.

Takken
Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Mogelijk ging Visciglia tijdens de rit staan, wat officieel verboden is, en verloor ze zo haar evenwicht. Er zijn echter ook berichten dat de attractie te dicht op een aantal bomen stond, waardoor het meisje takken in haar gezicht kreeg.

De molen zelf is in beslag genomen voor een grondige inspectie. Zowel de eigenaar van als zijn 17-jarige zoon worden verdacht van doodslag. De minderjarige jongen zou de attractie tijdens het ongeluk hebben bestuurd.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be