Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark stelt kaartverkoop uit vanwege oorlog in Oekraïne

20-03-2022, 12.15 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg heeft de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen uitgesteld. De medewerkers die de achterliggende techniek verzorgen, werken vanuit Oekraïne. Daar woedt een oorlog sinds de inval door Rusland. Het personeel heeft zich volgens het park wel in veiligheid kunnen brengen.

Het nieuwe seizoen van Liseberg begint op zaterdag 23 april. Afgelopen dinsdag zou de kaartverkoop van start gaan, maar het verantwoordelijke team heeft grotere zorgen. Door de oorlog in hun land loopt het werk vertraging op. Liseberg wil de opdracht niet van hen afpakken en vraagt gasten om geduld.

Hoewel de coronabeperkingen voorbij zijn, moeten bezoekers van Liseberg ook in 2022 hun kaartje vooraf reserveren. Daarnaast laat het park minder mensen toe dan voorheen. Dat zorgt voor een betere gastbeleving, zegt directeur Andreas Andersen.

12.000 tickets
In eerste instantie worden er zo'n 12.000 tickets per dag verkocht. Dat is 60 tot 65 procent van de maximale capaciteit.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be