Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Spreepark

Vervallen Duits reuzenrad gaat in 2025 weer draaien

19-03-2022, 16.07 uur

Een vervallen reuzenrad in Berlijn gaat vanaf 2025 weer zijn rondjes draaien. De attractie was onderdeel van het voormalige pretpark Spreepark, dat in 2002 failliet ging. De komende jaren wordt het terrein omgetoverd tot kunst- en cultuurpark. Het gerenoveerde rad moet de blikvanger worden.

Het reuzenrad stond decennialang in weer en wind tot het vorig jaar werd afgebroken. De gondels zijn niet meer te redden en worden vervangen door ronde bakjes. Ook komt er een nieuwe, diagonale draagconstructie.

Het rad staat straks aan de rand van een groot waterbassin, dat ook wordt gebruikt voor de opvang van regenwater, de irrigatie van het groen en koeling van de omgeving. Met het hele project is 6,4 miljoen euro gemoeid.

Aanbestedingsprocedure
Wie het reuzenrad gaat renoveren, is nog niet bekend. Eind dit jaar start de aanbestedingsprocedure. Het nieuwe rad moet eind 2024 opgeleverd worden, om met Pasen van het volgende jaar weer te kunnen draaien.

Het vernieuwde Spreepark kost in totaal zo'n 70 miljoen euro en wordt gefaseerd heropend. Een deel van de vervallen attracties blijft staan als kunstobjecten. Daarnaast komen er onder meer tentoonstellingsruimtes, een restaurant en veel natuur. Bezoekers betalen in 2026, als het park helemaal af moet zijn, waarschijnlijk een toegangsprijs van 1 tot 3 euro.

Meer Spreepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be