Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium wil volledige pretpark openen ondanks wegvallen vergunning

19-03-2022, 08.16 uurBeeld: @semgeeringhs.p

Walibi Belgium is niet van plan om attracties of gebouwen dicht te laten als het pretpark weer opengaat op zaterdag 2 april. Afgelopen maand kwam naar buiten dat de Belgische Raad van State een vergunning uit 2018 heeft ingetrokken. Walibi valt terug op een oude vergunning uit 2015.

Eerder werd al duidelijk dat het maximale geluidsniveau daardoor omlaag moet. Daarnaast is er sprake van "een inbreuk op stedenbouwkundig vlak", vertelt een woordvoerster van het attractiepark aan Looopings.

Walibi blijkt met terugwerkende kracht namelijk geen vergunning meer te hebben voor attracties, restaurants en sanitaire installaties die de afgelopen jaren zijn gebouwd. Het betreft onder meer mega coaster Kondaa, kinderachtbaan Fun Pilot, Afrikaans restaurant N'Soso, Indiaas restaurant Delhi'Cious en toiletten.

Regulariseren
Klagende buurtbewoners suggereren dat die faciliteiten tot nader order gesloten moeten blijven. Dat is Walibi echter niet van plan. "We gaan de stedenbouwkundige inbreuk nu zo snel mogelijk regulariseren, zodat we kunnen openen met de volledige infrastructuur", aldus de voorlichtster. "Tijdens die regularisatieprocedure zullen de installaties open zijn."

Algemeen directeur Jean-Christophe Parent benadrukt dat de beslissing van de Raad van State inhoudelijk niet te maken had met de komst van nieuwe attracties, maar met ruimere openingstijden. "We bestaan al 47 jaar op deze plek en ik heb de intentie om hier te blijven en het park verder uit te bouwen."

Illegaal
Dergelijke uitspraken zetten kwaad bloed bij omwonenden. Een vertegenwoordiger van een buurtvereniging heeft al laten weten het absoluut niet eens te zijn met de conclusie van Walibi. Volgens hem is het openen van de genoemde attracties en bouwwerken nu simpelweg illegaal. Mogelijk volgen er opnieuw juridische stappen.

Op donderdag 24 maart - zo'n anderhalve week voor de seizoensstart - vindt een overleg plaats tussen de directie, de buurtbewoners en de autoriteiten.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be