Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Fans adviseren Slagharen bij zoektocht naar nieuwe achtbaan

22-03-2022, 20.48 uur

Attractiepark Slagharen krijgt heel wat ongevraagd advies bij de zoektocht naar een nieuwe achtbaan. Het pretpark in Hardenberg stuurde afgelopen week een enquête rond waarin deelnemers drie verschillende opties voor een rollercoaster voorgeschoteld krijgen. Na het uitlekken van de drie mogelijkheden barstte op social media een discussie los onder pretparkfans.

Zij vertellen Slagharen maar al te graag wat ze het liefst in het park zien verschijnen. Een voorstel van de Amerikaanse leverancier Premier Rides valt op Facebook en Twitter overduidelijk het minst in de smaak. Dat model bevat een boomerangelement: treinen gaan zowel vooruit als achteruit. Veel fans wijzen erop dat de bestaande lanceerachtbaan Gold Rush uit 2017 al hetzelfde doet.

In online reacties wordt het ontwerp van de Duitse fabrikant Gerstlauer het meest geprezen door coasterfanaten, omdat die versie het spectaculairst zou zijn. Het Duitse bedrijf kwam op de proppen met een hangende achtbaan met een verticale lift. Passagiers liggen op hun rug als ze omhoog getakeld worden. Daarna volgt een parcours met veel snelheid, een tunnel en scherpe bochten.

Minder spannend
Toch komt uit een Twitter-poll met bijna vijfhonderd stemmen iets anders naar voren. Daaruit blijkt dat fans een lichte voorkeur hebben voor het degelijke, maar minder spannende ontwerp van het Nederlandse bedrijf Vekoma. 45 procent van de stemmers ziet dat model het meest zitten, op de voet gevolgd door de versie van concurrent Gerstlauer met 41 procent. Premier Rides komt niet verder dan 6 procent. 8 procent van de gebruikers heeft geen voorkeur.

Slagharen heeft al aangegeven dat het niet de bedoeling is om simpelweg één van de achtbanen uit de enquête te kiezen en te bestellen. Aan de hand van de resultaten kan een gekozen ontwerp nog op allerlei vlakken gewijzigd worden. Het onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in de wensen van het publiek.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be