Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Video: Attractiepark Slagharen doet onderzoek naar nieuwe hangende achtbaan

17-03-2022, 23.51 uur

Wat voor nieuwe rollercoaster gaat Attractiepark Slagharen bouwen? Bij het Overijsselse pretpark liggen op dit moment drie verschillende opties op tafel voor een hangende achtbaan. Middels een enquête wordt momenteel onderzocht welke variant het meest aansprekend is, bevestigt algemeen directeur Dave Storm aan Looopings.

Slagharen liet drie fabrikanten met een voorstel komen: Vekoma uit Nederland, Premier Rides uit de Verenigde Staten en Gerstlauer uit Duitsland. Twee van de drie firma's leverden eerder al een attractie voor Slagharen. Familieachtbaan Mine Train (2001) komt uit de fabriek van Vekoma, terwijl lanceerachtbaan Gold Rush (2017) gebouwd werd door Gerstlauer.

Looopings kan een videocompilatie van de drie concepten laten zien. "Het project bevindt zich nog in de onderzoeksfase", legt Storm uit. "Dit is voor ons een test om te ontdekken waar het publiek behoefte aan heeft. We bekijken welke eigenschappen en onderdelen van een concept goed scoren en welke niet."

Aanpassen
Het is dus niet zeker dat één van de drie getoonde achtbanen op deze manier in het attractiepark komt te staan. "Aan de hand van de resultaten kunnen we nog zaken aanpassen, voordat het plan definitief wordt", aldus de directeur. 2024 lijkt een waarschijnlijk openingsjaar, maar ook daarover is nog geen definitieve beslissing genomen.

Alle drie de varianten bevatten een bijzonder element. Zo heeft de baan van Vekoma niet alleen een klassieke kettinglift, maar ook een lancering uit het station. Premier Rides ontwierp een coaster met een boomerangeffect. Passagiers leggen het traject voor- en achteruit af, dankzij twee liften. Gerstlauer koos voor een verticale lift, waarbij inzittenden op hun rug liggen als ze omhoog getakeld worden.

Verhaallijn
De rollercoaster moet gebouwd worden op een stuk grond naast het reuzenrad The Big Wheel, achter de Main Street. In 2020 werd al duidelijk dat Slagharen een hangende achtbaan op het oog heeft. Ook toen kwam het attractietype voorbij in een bezoekersenquête. De focus lag destijds op de verhaallijn.Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be