Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland breekt belofte: pretpark introduceert toch betaalde voorrangspas

18-03-2022, 12.24 uur

Plopsaland De Panne bezwoer jaren geleden dat het park absoluut geen betaalde voorrangspas in zou voeren. In 2022 moet Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof daar toch op terugkomen. Dit voorjaar introduceert Plopsaland de Express Pass, zo kan Looopings als eerste melden. Voor 35 euro mogen bezoekers negen keer een wachtrij overslaan.

Dat kan bij negen verschillende attracties in het park: The Ride to Happiness by Tomorrowland, De Draak, DinoSplash, Heidi The Ride, K3 Roller Skater, Anubis The Ride, SuperSplash, De Grote Golf en Het Bos van Plop. Tijdens de halloweenperiode komen daar de spookhuizen bij. Er is dagelijks een beperkt aantal passen beschikbaar.

Het systeem werkt op dezelfde manier als in Holiday Park, Plopsa's dependance in Duitsland. Bezoekers krijgen een armbandje en een keycord met een kaart eraan. Op die kaart kunnen negen vakjes aangevinkt worden. Het is mogelijk om meerdere keren dezelfde attractie te kiezen, maar een Express Pass is wel persoonsgebonden. Wie per se op de eerste rij wil zitten in een achtbaan, moet twee vakjes opgeven.

Onrechtvaardig
In 2013 lag Walibi Belgium zwaar onder vuur toen daar een betaald voorrangssysteem werd ingevoerd. Plopsa maakte destijds van de gelegenheid gebruik om het initiatief van de concurrent weg te zetten als oneerlijk en onrechtvaardig. "Iedereen is bij ons gelijk voor de wet", liet Van den Kerkhof weten in een persbericht.

"Rijkere kinderen mogen geen voorrang krijgen op minder gegoede kinderen. Wij blijven investeren in nieuwe attracties, om ons groeiend aantal bezoekers een aangenaam verblijf te bezorgen. Hoe meer attracties, hoe kleiner de wachtrijen."

Tieners en jongeren
Maar negen jaar later hangt de vlag er heel anders bij, moet Van den Kerkhof toegeven. "Onze doelgroep is veranderd, zeker door de komst van The Ride to Happiness", zegt hij nu in gesprek met Looopings. "Ons park is geëvolueerd. Er komen niet alleen families met kinderen, maar ook tieners en jongeren. Hoe ouder het publiek, hoe meer vraag er is naar zo'n product."

En het verhaal over arme kinderen die benadeeld zouden worden dan? "Eigenlijk sta ik daar nog steeds achter. Daarom is de Express Pass niet geldig bij kinderattracties zoals De Kikkers, De Eendjes, De Tractors en De Vliegende Fietsen. Zo'n pas zal niet snel gekocht worden door gezinnen met kinderen jonger dan 7 jaar. Het is eerder bedoeld voor tieners die zo snel mogelijk alle achtbanen willen afstrepen."

Bobbejaanland
Bovendien merkt Plopsa dat de concurrentie in eigen land niet stilstaat. Naast Walibi Belgium gaat Bobbejaanland dit jaar bijvoorbeeld ook overstag. Daar introduceert men drie verschillende soorten voordringpassen in 2022, ook onder de naam Express Pass.

Plopsaland wil de passen rond Pasen officieel lanceren. Ze worden straks verkocht in de online ticketshop en in de souvenirwinkels, zolang de voorraad strekt. Bezoekers met een Express Pass betreden de attracties via de uitgang. In tegenstelling tot in Holiday Park is de pas in De Panne niet inbegrepen bij een abonnement. Abonnementhouders krijgen voorlopig ook geen korting.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be