Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Engelse attractieparken bekvechten over Vikinggebied: 'Die van ons opent tenminste op tijd'

17-03-2022, 00.01 uur

Twee Engelse pretparken kibbelen met elkaar over een nieuw Vikinggebied. Attractiepark Drayton Manor opent dit jaar een uitbreiding met de naam Vikings, terwijl concurrent Blackpool Pleasure Beach werkt aan een nieuwe versie van Vikingdarkride Valhalla. Op Twitter kunnen de parken het niet laten om in discussie te gaan.

Blackpool Pleasure Beach startte de plagerijen door een afbeelding te delen van Mr. Bean die stiekem afkijkt tijdens een examen. De boodschap: jullie hebben dit concept van ons gestolen. De reactie van Drayton Manor: "Holmgang!", een verwijzing naar een dodelijk duel uit de vroeg-Scandinavische cultuur.

Vervolgens plaatste Pleasure Beach een vergelijking met een gespierde strijder - Jason Momoa als superheld Aquaman - en een sullige imitator. "Wanneer je iets bestelt op Wish...", luidde het commentaar, verwijzend naar de goedkope webshop. Drayton Manor haalt slechts een matige imitatie van ons in huis, zo suggereerde de concurrent.

Restaurant
Daarop deelde Drayton Manor de genadeklap uit: "Die van ons opent tenminste op tijd." De heropening van Valhalla in Blackpool Pleasure Beach werd eerder een jaar uitgesteld omdat de werkzaamheden vertraging hebben opgelopen. Op dit moment is er nog geen openingsdatum bekend. In het Vikinggedeelte van Drayton Manor komt overigens een restaurant met een soortgelijke naam: Walhalla.

Het Engelse zwemparadijs Sandcastle Waterpark in Blackpool mengde zich ook in de online strijd. "We zaten er net aan te denken om een attractie met een Vikingthema te bouwen", liet het waterpark weten. "Misschien toch iets anders verzinnen. Terug naar de tekentafel..." Drayton Manor: "Nou, dit wordt ongemakkelijk."

Liefde
Fans genieten met volle teugen van de lollige discussie, zo laten ze in groten getale weten op Twitter. Ook op reacties van pretparkliefhebbers kwamen gevatte antwoorden van beide parken. Drayton Manor benadrukt dat het slechts om grapjes gaat. "We hebben hartstikke veel liefde voor Pleasure Beach."

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be