Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: achter de schermen bij de nieuwe droneshow van Disneyland Paris

16-03-2022, 18.33 uur

Hoe werkt de nieuwe droneshow van Disneyland Paris? Tijdens het dertigjarig jubileum van het Disney-resort kunnen bezoekers dagelijks kijken naar een dronevoorstelling, mits de weersomstandigheden het toelaten. In een video van de Nederlandse techsite Bright neemt presentator Merijn Doggen een kijkje achter de schermen.

Hij krijgt onder meer toegang tot de controlekamer bij het kasteel van Doornroosje, waar de drones worden aangestuurd. Ook ontmoet hij Ben Spalding, het brein achter de productie. Spalding laat de ruimte zien waar de propellers en motoren van de drones dagelijks worden gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.

De drones komen 's avonds twee keer tevoorschijn: voor aanvang en na afloop van avondspektakel Disney Illuminations. Er worden twee keer 150 drones gebruikt. Ze kunnen ongeveer vijftien minuten in de lucht blijven hangen. Vijf medewerkers houden de apparaten ondertussen in de gaten vanaf daken in de omgeving.

Lampje
Eén drone weegt zo'n 500 gram, inclusief de batterij. Het gaat om een standaardmodel, waarbij de camera vervangen is door een lampje. "Ze communiceren niet met elkaar, maar ze hebben een centrale controller", legt Spalding uit. Bij een windsnelheid van meer dan 25 kilometer per uur kunnen de onbemande vliegtuigjes niet de lucht in.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be