Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Engels pretpark presenteert plannen voor Vikinggebied met nieuwe attracties

16-03-2022, 15.07 uur

Het Engelse pretpark Drayton Manor opent dit jaar een nieuw themagebied rond de noordse mythologie. In het themadeel, dat Vikings gaat heten, komen verschillende nieuwe attracties te staan, waaronder een disk'o coaster met de naam Thor.

Een disk'o coaster bestaat uit een draaiende schijf die heen en weer slingert over een stuk achtbaanrail. In het hart van het gebied verschijnt een molen van het type nebulaz: een draaiende constructie bestaand uit vier armen met aan weerszijden gondels. Die bewegen tijdens een ritje rakelings langs elkaar heen.

De molen wordt Loki genoemd. Beide attracties komen uit de fabriek van het Italiaanse bedrijf Zamperla. Verder opent Drayton Manor een paardenbaan voor kinderen: Sleipnir. De bestaande Buffalo Coaster uit 1987, ook geleverd door Zamperla, krijgt een ander thema en een nieuwe naam: Jormungandr.

Powered coaster
De powered coaster is de oudste nog werkende achtbaan in Drayton Manor. Restaurant Walhalla maakt het Vikinggedeelte compleet. Daarnaast voegt het park tien hotelkamers in Vikingthema toe aan het Drayton Manor Hotel. De 25 meter hoge thrillride Pandemonium werd onlangs afgebroken.

"Vikings brengt onze bezoekers naar het middelpunt van de actie, met spannende attracties geïnspireerd op oude goden en legendes", laat het attractiepark weten. Men belooft "onvergetelijke ervaringen die avonturiers van alle leeftijden terugvoeren naar een vervlogen tijdperk".

Avonturenpark Hellendoorn
Na jaren van financiële problemen werd Drayton Manor in 2020 overgenomen door de Looping Group, de eigenaar van bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn. Sindsdien lijkt het park weer wind mee te hebben. Er wordt opvallend veel geïnvesteerd. Vorig jaar opende al het nieuwe themagebied Adventure Cove.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be