Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nieuwe achtbaan Europa-Park gaat Voltron Coaster heten

16-03-2022, 21.43 uur

De nieuwe achtbaan van Europa-Park krijgt de naam Voltron Coaster. Het Duitse pretpark bouwt een nieuw Kroatisch themagebied, dat volgend jaar open moet gaan. De hoofdattractie wordt de 32 meter hoge lanceerachtbaan Voltron Coaster, die in het teken staat van elektriciteit.

Europa-Park vertelt het verhaal van de Kroatische elektrotechnicus Nikola Tesla, de uitvinder van belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet. De achtbaan wordt gebouwd door huisleverancier Mack Rides. Het gaat om een coaster van het type bigdipper, vergelijkbaar met Lost Gravity (2016) in Walibi Holland en Dynamite (2019) in Freizeitpark Plohn.

De versie in Europa-Park wijkt wel op verschillende punten af van de eerdere bigdipper-modellen. Zo wordt er gebruikgemaakt van lanceringen - een verticale en een horizontale - in plaats van een kettinglift. Ook krijgen de treinen meer zitplaatsen, om de capaciteit te verhogen.

Tv-decor
Het Kroatische themagebied komt te liggen aan de rand van het huidige Griekse gedeelte. Twee attracties zijn daar begin dit jaar weggehaald. Ook een enorme paraboolantenne en een tv-decor werden verwijderd. Europa-Park heeft zelf nog weinig bekendgemaakt over het bouwproject. In mei lanceert men een making-of-serie op streamingdienst Veejoy.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be