Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Bellewaerde Park vervangt Keverbaan door nieuwe waterattractie van 26 meter hoog

15-03-2022, 21.10 uur

Bellewaerde Park wil een nieuwe waterattractie bouwen. Op de plek van de oude Keverbaan, tegenover boomstambaan River Splash, moet een 26 meter hoge waterglijbaan komen te staan met de voorlopige naam Spinning Rapids. Bezoekers leggen een parcours af in een ronde boot voor acht personen.

Een zeven minuten durende vaartocht bestaat uit een eerste 20 meter hoge lift met een transportband, enkele scherpe bochten gevolgd door een afdaling met een eerste splash, een tweede verticale lift - recht omhoog naar 26 meter - en een tweede splash in een gigantische halfpipe, inclusief een vrije val van 5 meter.

De familieattractie van fabrikant Intamin krijgt een westernthema, met veel rotswerk. Het huidige cowboydorp gaat grotendeels tegen de vlakte. Bellewaerde investeert 13 miljoen euro in het project. Daarmee wordt het de duurste attractie in het park tot nu toe. Op één van de ontwerpen is ook een kleiner waterbaantje voor kinderen zichtbaar.

Bouwaanvraag
Looopings kon vorige maand al melden dat de Keverbaan na ruim veertig jaar het veld moet ruimen. Het management wilde het nieuws toen nog niet bevestigen. Nu heeft het Belgische pretpark een sloopvergunning aangevraagd voor de rollercoaster en omliggende gebouwen. Tegelijkertijd werd een bouwaanvraag ingediend voor Spinning Rapids.

Bellewaerde Park pakt ook de omgeving aan. Zo wordt in de plannen gesproken over een nieuw plein, nieuwe kantoorgebouwen, een nieuw toiletgebouw en een nieuwe eetgelegenheid. Het is de bedoeling dat de attractie in 2024 opengaat. Dit jaar zal de Keverbaan nog operationeel zijn.

Eetgelegenheid
Bellewaerde Park is onderdeel van parkengroep Compagnie des Alpes, net als onder andere Walibi Holland, Walibi Belgium, Parc Astérix en Futuroscope. In 2020 had de directie van Bellewaerde nog plannen voor een winteropening. Door de coronacrisis ging dat toen niet door. Ook dit jaar staat nog geen winteropenstelling op het programma.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be