Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kölner Zoo

Dierentuin van Keulen getroffen door brand: meerdere dieren overleden

15-03-2022, 23.59 uur

In de dierentuin van Keulen is dinsdagavond rond 18.15 uur een brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een zaal in de tropenhal van Kölner Zoo. Er raakten geen mensen gewond, maar verschillende kleine dieren overleefden het incident niet. Het dierenpark moet een aantal vogels missen.

"Van de Zuidoost-Aziatische dieren in de hal zijn volgens onze eerste bevindingen een paar vogels overleden", laat de Duitse dierentuin weten in een verklaring. "Dat maakt ons erg verdrietig. Alle andere dieren zijn godzijdank in orde." Kölner Zoo was al gesloten voor publiek toen de brand uitbrak.

Meer dan vijftig brandweerlieden kwamen ter plaatse. Zij hebben geprobeerd om de aanwezige dieren te beschermen door zo veel mogelijk rook af te zuigen. Na ongeveer een uur was het vuur onder controle. Het park is morgen gewoon toegankelijk, met uitzondering van het tropenhuis.

Voedsel
Er wordt onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van de brand. De brandweer vermoedt dat voedsel in de kelder van de tropenhal vlam heeft gevat. In de zaal waar de brand uitbrak, bevinden zich geen dierenverblijven. Kölner Zoo kan nog niet zeggen hoeveel materiële schade er is.

Het zogeheten Regenwaldhaus opende in 2000. Bezoekers wanen zich in een Zuidoost-Aziatisch regenwoud van 2000 vierkante meter. Naast tropische vogels en vissen zijn er ook onder meer boomkangoeroes, vliegende vossen, schildpadden en dwergotters te vinden.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Kölner Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be