Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park maakt anti-oorlogsstatement bij themahotel

15-03-2022, 21.55 uur

Gasten van één van de themahotels in Europa-Park worden vanaf nu geconfronteerd met een subtiel anti-oorlogsstatement. Bij de entree van viersterrenhotel Bell Rock is een peace-teken aangebracht in een plantenbak. Het is een stil protest tegen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Europa-Park heeft zich altijd geuit als een voorstander van Europese saamhorigheid, zelfs in barre tijden. Dat een Europees land als Oekraïne nu wordt aangevallen door buurland Rusland, brengt het Duitse attractiepark in een lastige positie.

In het pretpark is immers al decennialang een Russisch themagebied te vinden, waar een eerbetoon wordt gebracht aan de Russische cultuur en bouwstijl. Er hangen talloze Russische vlaggen. Tot overmaat van ramp werd één van de attracties in Europa-Park tot voor kort gesponsord door de Russische gaspijpleiding Nord Stream 2.

Vluchtelingen
Om niet te schijn te wekken dat Europa-Park nog steeds achter Rusland staat, werd de samenwerking met Nord Stream 2 stopgezet. Daarnaast vangt men tientallen Oekraïense vluchtelingen op in een ander hotel.

Nu is er dus ook het peace-teken, dat op social media wordt omgeschreven als een "betekenisvolle decoratie". Europa-Park gaat komend weekend weer open na een wintersluiting van enkele maanden. Of er ook veranderingen zijn doorgevoerd in het Russische themagebied, is nog niet duidelijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be