Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Pretpark in Kazachstan bouwt exacte kopie van darkride uit Europa-Park

15-03-2022, 14.57 uur

Eén van de darkrides in Europa-Park is niet langer uniek. Dit voorjaar opent een pretpark in Kazachstan een kopie van Snorri Touren, een attractie in het Scandinavische themagebied van Europa-Park. Attractiepark Tetysblu bestelde bij fabrikant Mack Rides een exacte replica.

In Snorri Touren gaan bezoekers onder water op avontuur met Snorri, een paarse inktvis. Het verhaal en de scènes werden gebaseerd op Europa-Parks waterwereld Rulantica. Voor de decors was het Nederlandse bedrijf Jora Vision verantwoordelijk.

Hoewel er in Kazachstan geen Rulantica te vinden is, krijgt Snorri Touren daar wel een plek. De decors zijn wederom vervaardigd door Jora Vision. Mack Rides bouwde het transportsysteem. Het zou gaan om de eerste darkride in Kazachstan.

Website
De Kazachstaanse versie van de attractie heet simpelweg Snorri. Op de website van het park wordt de toevoeging aangeduid met een afbeelding afkomstig uit een Looopings-artikel uit 2019, over de opening van Snorri Touren in Europa-Park.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be