Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Geen hoogtevrees? 65 meter hoog reuzenrad vervangt gondel door glazen plaat

25-04-2022, 19.35 uur

Wie geen last heeft van hoogtevrees, kan een historisch reuzenrad in Oostenrijk nu op een spectaculaire nieuwe manier beleven. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan werd één van de gondels van het beroemde Wiener Riesenrad vervangen door een 5 centimeter dikke glazen plaat.

Het panoramaplatform bevindt zich tussen twee normale, overdekte wagons. Waaghalzen dragen een harnas dat aan een stalen balk is bevestigd. Ze kunnen verder vrij bewegen en om zich heen kijken terwijl het rad draait. Er zijn geen muren of een dak en de vloer is volledig doorzichtig.

De 65 meter hoge attractie is onderdeel van pretpark Prater in Wenen. Volgens de initiatiefnemers krijgen bezoekers zo dezelfde ervaring als de arbeiders die het rad bouwden in 1897. Op Plattform 9, zoals het minimalistische concept wordt genoemd, is plek voor vijf personen, waarvan één begeleidende medewerker.

Regen
Goedkoop is de exclusieve ervaring niet. Deelnemers betalen namelijk 89 euro per persoon. Bij regen, sneeuw of harde wind is het platform niet in gebruik. Overigens organiseert het reuzenrad nog meer bijzondere activiteiten vanwege het 125-jarig bestaan. Zo wordt één van de wagons omgebouwd tot hotelkamer.Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be