Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Floriade Expo

PvdA-fractievoorzitter vreest dat Floriade slap aftreksel wordt: 'Een verwaterd theezakje'

14-03-2022, 22.37 uur

De PvdA in Almere is altijd een voorstander geweest van de Floriade 2022, maar inmiddels heeft de lokale politieke partij ernstige bedenkingen. Fractievoorzitter Ruud de Jonge vreest dat het evenement, dat over een maand van start gaat, een enorme tegenvaller gaat worden. Dat zegt hij in een interview.

De PvdA-politicus sprak zich regelmatig uit vóór de komst van de tientallen miljoenen euro's kostende wereldtuinbouwtentoonstelling. Kort voor aanvang van het evenement laat hij een ander geluid horen. Het tijdelijke themapark zou best eens een enorme flop kunnen worden, durft De Jonge nu toe te geven.

"Ik vrees dat we afstevenen op een zwaar teleurstellend evenement", aldus de fractievoorzitter. "Er gaat op 14 april ongetwijfeld iets open, maar dat dreigt een slap aftreksel van het oorspronkelijke plan te worden. Het wordt een verwaterd theezakje."

Signalen
De Jonge deed zijn controversiële uitspraken in PvdA-ledenblad Roodschrift. "Ik zie dat de opzet in elkaar stort. Ik luister naar signalen uit de organisatie: het ontbreken van sponsors, vergunningen die maar niet komen, deelnemers die wegblijven en bouwactiviteiten die nu nog moeten beginnen..."

Het ontbreken van deelnemers kan de Floriade ook parten spelen. "En de Floriade hangt af van de deelnemers. Als die er niet zijn heeft Almere een gigantisch probleem. Er zijn nog veel losse eindjes."

Omvallen
Is het niet raar om kort voor de opening plotseling zo kritisch te zijn over het evenement? "We zijn inderdaad te lang meegegaan in het positieve frame: ach, het komt wel goed. Nu zien we dingen omvallen die niet meer overeind komen. Ik begrijp de kritiek dat we wel erg laat tot een ander inzicht zijn gekomen."

Over vier weken gaat de Floriade van start, na jaren van financiële tegenvallers en verhitte politieke discussies. De Jonge verwacht er weinig van. "Ga nu eens kijken: het is niet af, er zijn geen deelnemers en er is geen echte publiekstrekker. Wie vindt dat straks 35 euro waard?"

Meer Floriade Expo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be