Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Pretpark komt met opvallend stemadvies: 'Stem niet op VVD'

14-03-2022, 16.37 uur

Het Noord-Hollandse Speelpark Oud Valkeveen is niet vies van een politiek standpunt. Op social media deelt het attractiepark een stemadvies voor de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van de gemeente Gooise Meren worden opgeroepen om deze week vooral niet te stemmen op de VVD of het Goois Democratisch Platform (GDP).

"Voor twijfelaars die Oud Valkeveen een warm hart toedragen, hebben wij een ongevraagd advies om vooral níet te stemmen op VVD of GDP in Gooise Meren", meldt het pretpark onomwonden. "Vorige week woensdag bleek maar weer dat VVD en GDP in Gooise Meren Oud Valkeveen liever kwijt dan rijk zijn."

De VVD zou er middels een amendement voor gezorgd hebben dat de openingstijden van het attractiepark beperkt worden, waardoor het park op zomeravonden om 18.30 uur verlaten moet zijn.

Vrienden
"Gelukkig zijn er ook nog raadsleden die het bijna een eeuw oude speelpark steunen", laat Oud Valkeveen weten. Men deelt een filmpje van Jos de Lange (CDA), die het park juist meer vrijheid wil geven. "Namens alle vrienden van Oud Valkeveen, heel veel dank voor je vurige betoog voor ons speelpark en VVD en GDP ga jullie schamen!"

Op Instagram reageert GDP op het opvallende advies van het pretpark. De partij zegt Oud Valkeveen wel degelijk een warm hart toe te dragen. "Ongebreidelde uitbreiding tot een grootschalig attractiepark is echter niet gewenst en zou ook afbreuk doen aan de mooie ligging in de natuur. Dit moet in evenwicht blijven."

Alle partijen
GDP benadrukt verder dat het raadsvoorstel met de bijbehorende amendementen - inclusief de beperkingen voor Oud Valkeveen - door alle partijen in de raad gesteund werd, dus ook door het CDA.

Speelpark Oud Valkeveen is eigendom van vastgoedmiljonair Michael van de Kuit. Hij beheert eveneens voetbalstadion GelreDome en investeringsmaatschappij Nedstede Groep.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be