Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: hier bouwt Europa-Park het nieuwe themagebied Kroatië

19-03-2022, 14.02 uur

In Europa-Park kan de bouw van het nieuwe themagebied Kroatië bijna beginnen. Komende week worden de plannen officieel ingediend bij de gemeente. Een terrein aan de rand van het Griekse themadeel is de afgelopen maanden bouwrijp gemaakt. Daarvoor moesten verschillende onderdelen wijken.

Twee attracties, een gigantische paraboolantenne en een tv-decor zijn inmiddels verdwenen. Langs het wandelpad richting het Griekse themagebied werden houten schuttingen neergezet. Daarachter staan nu graafmachines en enorme hopen met puin.

De komende maanden zal de bouwplaats getransformeerd worden tot een Kroatisch stadje. Vanuit spinning coaster Euro-Mir, het station van monorail EP-Express en uitkijktoren Euro-Tower zijn de werkzaamheden goed te volgen. Hoogtepunt van de Kroatische uitbreiding wordt Voltron Coaster, een 32 meter hoge lanceerachtbaan van huisleverancier Mack Rides.

Ierland
In 2016 - zes jaar geleden - opende Europa-Park voor het laatst een volledig nieuw themaland. Toen werd Ierland toegevoegd aan het aanbod. De afgelopen jaren lag de focus op het vernieuwen en vervangen van bestaande attracties, zoals Eurosat - CanCan Coaster, Madame Freudenreich Curiosités, Piraten in Batavia en Josefinas Kaiserliche Zauberreise.

Het management van Europa-Park heeft al geruime tijd een link met Kroatië: Miriam Mack, de vrouw van algemeen directeur Michael Mack, heeft Kroatische roots. Eerder waren naast Kroatië ook Schotland, Roemenië en Polen in de race om een plek te krijgen in het grootste attractiepark van Duitsland.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be