Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: Europa-Park laat Russisch themagebied ongemoeid ondanks oorlog

20-03-2022, 11.11 uur

Terwijl op veel plekken in Europa verwijzingen naar Rusland worden verwijderd vanwege de oorlog met Oekraïne, laat Europa-Park het Russische themagebied met rust. Het Duitse attractiepark heeft ervoor gekozen om voorlopig geen wijzigingen door te voeren in het themadeel, dat een eerbetoon brengt aan de Russische cultuur.

Dat bleek zaterdag bij de heropening van Europa-Park. Bezoekers wanen zich nog steeds in Rusland, dankzij Russische huisjes, Russische attracties en een horecapunt met Russische gerechten. Ook prijkt op verschillende plekken de Russische vlag.

Blikvanger van het themaland is spinning coaster Euro-Mir uit 1997, aangekleed als het Sovjet-ruimtestation Mir. Dat was het eerste permanent bewoonde ruimtestation in een baan om de aarde. Boven de wachtrij hangt een replica van het station, dat aan het pretpark werd geschonken ter gelegenheid van de bouw van het Russische gedeelte.

Oorlogsmisdadiger
De Russische president Vladimir Poetin is eind februari buurland Oekraïne binnengevallen. Er vielen sindsdien honderden doden. Drie weken na de invasie noemde de Amerikaanse president Joe Biden zijn ambtgenoot een oorlogsmisdadiger.

Toch is het volgens Europa-Park niet nodig om Rusland uit het park te schrappen, omdat het gebied een hommage brengt aan het Russische volk en de historie van Rusland. Wel is een Russische sponsor in themagebied IJsland verdwenen. Bij het entreegebouw werd de Russische vlag tijdelijk weggehaald, volgens een woordvoerder omdat er een reparatie nodig was.

Gaspijpleiding
Lanceerachtbaan Blue Fire werd daar eerder gesponsord door de beruchte Russische gaspijpleiding Nord Stream 2. In de wachtrij was een promotiefilm over het controversiële project te zien op een gigantisch videoscherm. Nu worden er reclamefilmpjes voor Europa-Park vertoond. Alle logo's zijn aangepast of weggehaald.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be