Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi Holland knapt thrillride Blast op

24-03-2022, 13.15 uur

Walibi Holland heeft de attractie Blast opgeknapt. De 22 jaar oude thrillride werd afgelopen winter gedemonteerd en weggebracht naar de gespecialiseerde firma Most Revisie. Daar zijn verschillende onderdelen preventief vervangen, vertelt een Walibi-woordvoerder aan Looopings.

Vorig jaar werd de besturing van Blast al vernieuwd. Dit keer was er aandacht voor de constructie zelf. Op foto's is te zien hoe de veertig zitplaatsen tellende bank van de attractie met behulp van een hijskraan weer op de juiste plek wordt gemonteerd.

De voorkant oogt momenteel strak en grijs in plaats van bruin en verweerd, zoals de rest van de attractie. Volgens de voorlichter worden de nieuwe platen aan de voorzijde nog gedecoreerd in de Blast-stijl.

Middeleeuws
Blast, gebouwd door het Duitse bedrijf Huss Park Attractions, werd in 2000 toegevoegd tijdens de transformatie van Walibi Flevo naar Six Flags Holland. In eerste instantie had de zogeheten top spin een middeleeuws thema. De naam luidde toen Excalibur.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be