Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Exclusieve beelden uit Plopsaland: zo werd de vastgelopen achtbaantrein verplaatst

14-03-2022, 14.00 uur

Pretparkfans hielden hun adem in toen negen bezoekers afgelopen maand urenlang vastzaten in een vastgelopen achtbaan in Plopsaland. De reddingsoperatie nam uiteindelijk ruim zes uur in beslag. Nu kunnen we ook zien hoe de trein na afloop van het incident weer terug is gehaald naar het station.

Technici die verantwoordelijk waren voor het verplaatsen van de karretjes hebben hun werkzaamheden heimelijk gefilmd. Een korte video toont hoe de wagons één voor één omhoog getakeld worden. Dat gebeurt met behulp van kettingen en een enorme hijskraan.

Als een bakje op tientallen meters hoogte klaar hangt om naar beneden gebracht te worden, snijdt een medewerker met een mes een band door. Vervolgens glijdt het karretje dankzij de zwaartekracht terug naar de eerste lanceerpositie. Het levert spectaculaire beelden op.

Mack Rides
Het voorval vond plaats bij de vorig jaar geopende spinning coaster The Ride to Happiness by Tomorrowland, gebouwd door de Duitse firma Mack Rides. Al vrij snel na de evacuatie werd duidelijk dat slechts één van de twee treinen van de attractie problemen vertoonde. Vervolgens kon de achtbaan heropend worden met de goed functionerende trein.Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be