Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert nieuw horecaconcept bij Raveleijn: theaterdiner

13-03-2022, 12.32 uurBeeld: @jeroen_twee

De Efteling vernieuwt het concept van Het Wapen van Raveleijn, het middeleeuwse restaurant bij paardenvoorstelling Raveleijn. Vanaf vrijdag 13 mei 2022 kunnen bezoekers aanschuiven voor een dinnershow. Een diner wordt dan gecombineerd met entertainment, gebaseerd op het verhaal achter Raveleijn.

Het nieuwe horecaconcept wordt omschreven als "een bourgondisch theaterdiner voor de hele familie". "De vijf uitverkoren ruiters hebben de stad Raveleijn bevrijd", laat de Efteling weten. "Vier het overwinningsfeest mee in restaurant Het Wapen van Raveleijn. Schuif aan in de herberg vol lekker eten en drinken en ontdek de geheimen van Raveleijn."

Het zogenoemde heldendiner, met drie gangen inclusief drankjes, kost 54,50 euro voor volwassenen en 27,50 euro voor kinderen. Op het programma staan "heldhaftige verhalen, geweldige liederen en voor de kinderen een speciale training in de ruiterschool".

Tribune
De avond start met het bekijken van de Raveleijn-show vanaf een gereserveerd deel van de tribune. Daarna krijgen deelnemers de kans om een foto maken ín de arena. Vervolgens heet een herbergier het gezelschap welkom in het restaurant, waar lekkernijen klaarstaan. Vlakbij de tafel bereiden koks het hoofdgerecht. Er zijn drie opties: vlees, vis en vegetarisch.

Ruiter Thomas en bannelingenmeisje Samira leren de aanwezige kinderen de fijne kneepjes van het ruitervak. Uiteindelijk worden ze onderdeel van de Orde van Raven. "Om dit speciale moment te vieren wordt de avond afgesloten met een bijzonder nagerecht en het Ruiterlied."

Paul van Loon
Het verhaal achter Raveleijn, gebaseerd op een gelijknamig boek van Paul van Loon, gaat over vijf kinderen die samen met raven door een magische poort stappen. Vervolgens komen ze als volwassen ruiters op paarden terecht in de stad Raveleijn, die ze moeten bevrijden van de gemene graaf Olaf Grafhart door hun krachten te bundelen.

Raveleijn is sinds 2011 te zien. Een tweede Raveleijn-boek van Van Loon verscheen in 2017, maar daar heeft de Efteling tot nu toe verder niets mee gedaan. In coronatijd was een aangepaste show te zien vanwege de maatregelen. Over enkele weken, op zaterdag 2 april, gaat een nieuwe versie van de productie in première.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be