Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent pop-up-sprookje Alice in Wonderland op 28 maart: muzikaal theefeestje

12-03-2022, 22.36 uur

Efteling-bezoekers kunnen vanaf maandag 28 maart de wereld van Alice in Wonderland betreden. De Speelweide wordt momenteel omgebouwd tot het zogenoemde Efteling Wonderland, gebaseerd op het bekende Engelse sprookje. Tot begin oktober vindt elke dag een verjaardagstheefeest plaats, ter ere van het zeventigjarig bestaan van de Efteling.

Via een konijnenhol betreden bezoekers de moestuin van de Maartse Haas, die feestelijk versierd is met slingers en lampionnen. Er staat een grote feesttafel met stoelen. Ook zijn er theepotten, kopjes, taartjes en feesthoedjes zichtbaar, net als reuzenpaddenstoelen en grote speelkaarten.

Zeven speciale stoelen zijn gereserveerd voor zeven beroemde Efteling-bewoners. Om 16.00 uur wordt op de Speelweide - net als in de rest van het attractiepark - het dagelijkse verjaardagsmoment gevierd, maar ook de rest van de dag is er wat te beleven in de moestuin. Gasten kunnen op elk moment aanschuiven en vertrekken. "Er is altijd vrolijke muziek", belooft de Efteling.

Raadsels
Naast de nerveuze Maartse Haas is ook de Gekke Hoedenmaker aanwezig, die voor iedereen feesthoedjes en een niet-passend rijm heeft. Hij praat graag in raadsels en organiseert een hoedenmodeshow. Verder laat het Witte Konijn zich af en toe zien. Hij roept te pas en te onpas dat het tijd is voor thee en feest.

Efteling Wonderland is een project van Efteling-conceptspecialist Robert-Jaap Jansen, die eerder hoofdverantwoordelijk was voor bijvoorbeeld familieachtbaan Max & Moritz en speelgebied Nest. De bouw van het pop-up-sprookje is al een tijdje in volle gang.

Meespelen
"Juist door het tijdelijke karakter maken we dit jubileumjaar extra bijzonder", zegt algemeen directeur Fons Jurgens over de tijdelijke toevoeging. "Tijdelijk, maar wel vernieuwend. Want voor het eerst gaan onze bezoekers als eregasten zelf actief meespelen in een sprookjesscène. De Efteling zal altijd trouw blijven aan het sprookje, maar gaat ook mee met de tijd. Zo kunnen we op weg naar de volgende zeventig jaar."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be