Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bijzonder beeld in Efteling-attractie Symbolica: personage aanwezig als live-acteur

15-03-2022, 20.22 uurBeeld: @jverheij73

De Efteling heeft onlangs voor een uniek beeld gezorgd in de attractie Symbolica. Normaal gesproken worden bezoekers verwelkomd door een animatronic van de strenge lakei O.J. Punctuel, die met hen de paleisregels doorneemt. Voor een speciale gelegenheid was Punctuel laatst in levenden lijve aanwezig.

Dat is te zien op een foto die verscheen op het Instagram-account van Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij. Hij vertolkt de rol van Punctuel. Wat de lakei van vlees en bloed precies te vertellen had, is niet duidelijk. Een woordvoerder wil alleen kwijt dat er sprake was van "een interne bijeenkomst voor een kleiner gezelschap".

O.J. Punctuel speelt de hoofdrol in de voorshow van Symbolica. Hij staat op een grote trap die door toedoen van de brutale toverende nar Pardoes in tweeën splijt, waardoor een geheime doorgang ontstaat naar catacomben van het Paleis der Fantasie. De animatronic werd geleverd door de Amerikaanse firma Garner Holt.

Spiegelen
Overigens werd de originele pop niet weggehaald voor de actie. De acteur stond aan de andere zijde van de trap. Door de foto te spiegelen, lijkt het alsof de animatronic daadwerkelijk vervangen is.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be