Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezuinigingen teruggedraaid: Efteling schakelt geureffecten weer in

18-03-2022, 14.21 uurBeeld: @KrisfromBelgium

In de Efteling is de tijd van bezuinigen voorbij. Nu de coronacrisis achter de rug lijkt te zijn, worden uitgestelde onderhoudsprojecten weer opgepakt en geldbesparende maatregelen teruggedraaid. Ook een onzichtbare bezuiniging behoort inmiddels tot het verleden.

In het voorjaar van 2020 besloot de Efteling om bij attracties en sprookjes de geureffecten uit te laten staan. Het doel was om in onzekere financiële tijden zo veel mogelijk te besparen op niet-essentiële onderdelen. Nu er opnieuw voldoende geld binnenkomt, kunnen de geuren weer ingeschakeld worden.

Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Ze komen langzaam maar zeker weer overal terug", zegt hij. "Daar zijn we nu druk mee bezig." In attracties als Droomvlucht, Fata Morgana en Fabula zijn alweer speciale geuren waar te nemen, die de beleving moeten versterken.

Hans en Grietje
Ook Symbolica en De Vliegende Hollander hebben hun eigen geureffecten. In het Sprookjesbos wordt normaal gesproken met geuren gewerkt bij Hans en Grietje, Het Meisje met de Zwavelstokjes, De Chinese Nachtegaal, Sneeuwwitje, Tafeltje Dek Je, Ezeltje Strek Je, Knuppel uit de Zak en Pinokkio.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be